Fasilitointi

Menetelmien koulutus

Fasilitointivalmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa kuten esimerkiksi esimiehet, projektien vetäjät, henkilöstön kehittäjät, strategian jalkauttajat sekä asiantuntijat, jotka kouluttavat oman työnsä ohessa.

Mikäli kaipaat organisaatiosi toimijoille lisää varmuutta ja uusia ideoita erilaisten ryhmätilanteiden ohjaamiseen, ota meihin yhteyttä.

Voimme räätälöidä juuri sinun organisaatiollesi sopivan valmennuskokonaisuuden.


 

fasilitointi web
 

Fasilitaattorina toimiminen

Haluatko ryhtiä ja uusia ideoita ryhmätilaisuuksien vetämiseen? Ulkopuolinen fasilitaattorin käyttäminen on aikaa ja vaivaa säästävä ratkaisu.

Jokaisessa organisaatiossa on paljon tietämystä ja innovointikykyä, joka ei aina pääse oikeuksiinsa arjen kiireiden keskellä. Kokenut fasilitaattori osaa luoda avoimen ja rennon työskentelyilmapiirin sekä ohjata keskustelua ja vuorovaikutusta tavoitteellisesti tilaisuudelle annettujen päämäärien saavuttamiseksi.

Ulkopuolinen fasilitaattori voi sopia erityisesti esimerkiksi

  • strategian kirkastamiseen,
  • strategian jalkauttamiseen,
  • keskusteluun monitahoisista pulmatilanteista sekä
  • uusien ratkaisumallien ideointiin.

 

ahaa lamppu
 

Fasilitoidut hyötypelit

tarjoavat uuden ja raikkaan menetelmän erilaisten valmennusryhmien ja kehitystyöpajojen vetämiseen. Keskeinen osa menetelmää on Ahaa maps kuva-alusta, jonka äärellä on helppoa ja luontevaa keskustella pelin teemaan liittyvistä työelämän aihepiireistä.

Vertauskuvat ja visualisoinnit tarjoavat mahdollisuuksia lähestyä asioita uusista näkökulmista. Pelin kulku voidaan tarvittaessa rakentaa siten, että keskusteluissa syntyvät uudet ideat ja ratkaisuehdotukset tulevat dokumentoitua mahdollista myöhempää käyttöä ajatellen.

maps
 

Asiakaskohtaiset hyötypelit

Ahaalle on kertynyt vuosien varrella runsaasti kokemuksia erilaisista pelillistämisen keinoista ja toimintamalleista.

Kokemuksemme pohjalta voimme räätälöidä juuri sinun tavoitteisiisi ja organisaatioosi sopivan pelillisen kokonaisuuden käyttäen toimiviksi havaittuja pelikonsepteja.

Ota meihin yhteyttä, niin voimme suunnitella toimivan ja oivalluttavan pelillisen kokonaisuuden jo seuraavaan henkilöstötilaisuuteesi.

Voit myös itse päättää, haluatko toteuttaa tilaisuudet ilman ulkopuolista tukea vai tilaatko sekä pelin muotoilun että tilaisuuksien fasilitoinnin Ahaalta.

ahaa peli3