Ahaan tarina

 

Ahaa Visionin syntyhistoria ulottuu vuoteen 2004, kun Anne ja Markku Lahtinen innostuivat yhdistämään osaamisensa. Anne oli tuolloin toiminut lähes kymmenen vuotta kouluttajana ja konsulttina ja Markku teknisen alan tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Yhdistävänä tekijänä oli molempien kiinnostus ideoida ja toteuttaa kuvallisia elementtejä, joita hyödynnettiin Annen toteuttamissa valmennuksissa.  Lisäksi vuosituhannen vaihteessa Markku perehtyi asynkronisiin verkkoteknologioihin ja mobiilien päätelaitteiden tuomiin mahdollisuuksiin.

 

Innostuksesta syntyi yritys Ahaa Vision, joka eli ensimmäisen vuoden pöytälaatikossa, kun tuoreet yrittäjät pohtivat liikeideaansa. Lopulta syntyi tuote, jossa molempien osaaminen yhdistyi. Kyseessä oli ainutlaatuinen web-pohjainen kyselymenetelmä, jossa vastaaminen tapahtui kuva-asteikkojen kautta. Tuotteelle annettiin nimeksi Visuaalinen viremittari.

 

Nykyisin Visuaalinen viremittari on visuaalisen tuoteperheemme klassikko ja kivijalka, jonka varassa yritystoiminta Oulun yrityshautomossa alkoi 1.5.2005. Samalla kiteytyi yksi keskeisistä toimintaa ohjanneista periaatteista, tarjota ”oivaltamista työelämään”. Tämän periaatteen mukaisesti haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme sekä luoda tuotteita ja palveluita, joissa voimme hyödyntää tarinoita, metaforia ja visuaalisia elementtejä.

 

Ahaan toiminta-ajatus, tuotteet ja palvelut kattavat laajasti henkilöstöjohtamisen eri osa-alueet. Iso kiitos kehittymisestä on annettava asiakkaillemme, jotka ovat rohkeasti mahdollistaneet perinteisten ratkaisujen sijasta ja ohella erilaisia uutta luovia kokeiluja. Useat oivalluttamisen työkalupakin ratkaisuistamme ovatkin syntyneet tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Ja vaikka ensisijainen tavoitteemme on tehdä parempaa tulevaisuutta henkilöstöjohtamisen kautta, on ollut ilo havaita, että asiakkaamme ovat myös menestyneet valtakunnallisissa kilpailuissa (henkilöstöteko, 925).

 

Mikäli haluat tutustua meihin paremmin, ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Kehittämisterveisin
Anne Ja Markku