Uutta Ahaalta – Digitaalinen työelämäpeli ITU

ITU peli intro

Olemme Ahaa Visionissa kehittäneet digitaalisesti pelattavan ITU-pelin (Ideoita Työelämän Uudistamiseen). 
Digitaalinen peli on jatkoa vuodesta 2014 alkaneelle työllemme hyötypelien kehittämisen parissa. ITU-pelissä käytettävä taustatarina ja pelin graafinen ilmiasu sekä vertauskuvalliset elementit toimivat virikkeinä osallistujille vaikuttaen usealla eri tasolla. Pelissä syntyvien oivallusten lisäksi pelaajat oppivat pelaamisen ohessa ja voivat myös myöhemmin, pelistä jääneiden muistijälkien seurauksena, omaksua pelissä opittuja taitoja osaksi omaa arkeaan.

ITU pähkinänkuoressa:

  • ITU on yhteistoiminnallinen peli, missä osallistujat pääsevät tutkimaan ja käsittelemään kiinnostavia työelämän ilmiöitä ja taitoja.
  • peliä pelataan digitaalisesti ja siihen on helppo osallistua esimerkiksi Teamsin kautta.
  • pelissä käsiteltäviä teemoja on mahdollista muokata kohderyhmän mukaan siten, että käsiteltäviksi aiheiksi nousevat ne asiat, joista yhteistä keskustelua ja oivalluksia halutaan aikaansaada, kuten vaikkapa yhteistyö, vuorovaikutus, yhteiset toimintatavat, johtaminen.
  • Peliä on mahdollista hyödyntää myös osana ryhmän / työyhteisön työnohjausta
  • ITU-PELILLÄ toteutat helposti osallistavan ja innostavan keskusteluhetken, luot yhteistä ymmärrystä ja kokoat yhteen ideoita, joita osallistujat voivat soveltaa arjessa tai kehittää eteenpäin.

Kiinnostuitko? Esittelemme peliä mielellämme etänä. Jos asia kiinnostaa, ota yhteyttä. Jos keräät 3-5 hengen porukan, voimme käydä toteutuksen kaikki osa-alueet läpi hyvinkin pelinomaisesti.