AMMATILLINEN VUOROVAIKUTUS
Paranna tiimityöskentelyä ja ammatillisia vuorovaikutustaitoja monimuotoisen vuorovaikutusvalmennuksen avulla!
Tiesitkö, että työyhteisön hyvinvointi ja tehokkuus riippuvat suurelta osin ammatillisista vuorovaikutustaidoista?
Tuore Oulun yliopiston julkaisema tutkimus osoittaa, että monimuotoinen vuorovaikutusvalmennus voi merkittävästi parantaa näitä taitoja, mikä johtaa sujuvampaan tiimityöskentelyyn ja parempiin tuloksiin.
Tutkimus perustuu kahteen keskeiseen teoriaan: tiimityön Big Five -malliin ja
ammatillisiin vuorovaikutustaitoihin.
Ammatilliset vuorovaikutustaidot -
mitä ne ovat?
Ammatilliset vuorovaikutustaidot ovat keskeinen osa ammatillista käyttäytymistä. Ne muodostavat perustan yhteistyölle, ongelmien ratkaisulle, ja innovaatioille työyhteisöissä, auttaen niin yksilöitä kuin ryhmiä työskentelemään kohti asetettuja tavoitteita tehokkaasti ja myötävaikuttavasti.
Yksityiselämän arkikeskusteluihin verrattaessa ammatillisessa vuorovaikutuksessa korostuvat esimerkiksi kysymisen, konkreettisessa pysymisen ja vuorovaikutustilanteen johtamisen taidot.
FriCo-vuorovaikutuspeli:
mitä ja miksi
FriCo on pelinohjaajan johdolla pelattava innovatiivinen peli, jonka keskiössä ovat ammatilliset vuorovaikutustaidot. Peli soveltuu pelattavaksi etäyhteydellä (Teams).
Pelin tavoitteena on lisätä yksilöiden ja ryhmien tietoisuutta työelämässä tarvittavista vuorovaikutustaidoista sekä edistää näiden taitojen aktiivista käyttöä erilaisissa työelämän tilanteissa.
Valmennuskokonaisuudet lähitoteutuksiin,
sisältö räätälöidään aina organisaationne tarpeisiin:
Kitkaton kommunikointi (KIKO) toteutukset pohjautuvat Oulun yliopiston tutkimus- ja kehityshankkeisiin (2013–2017). Hankkeissa tutkittiin ja kehitettiin osallistuvien organisaatioiden vuorovaikutusta yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasoilla sekä luotiin myöhemmin tulosten pohjalta moduuleihin perustuva valmennusmalli. KIKO- toteutuksissa menetelminä ovat aktivoivat valmennukset sekä työyhteisö- ja organisaatiotasoilla tarpeiden mukaan kyselyt sekä fasilitoidut, osallistavat työpajat. Modulaarinen rakenne mahdollistaa hyvin ohjelman rakentamisen juuri organisaation tarpeiden mukaisesti, valinnan voi tehdä aina yksittäisestä teemapajasta isompaan kokonaisuuteen.
Kehitä vuorovaikutusta ja parannat organisaatiosi toimintaa kaikilla tasoilla!